15/5/09

VÍDEOS COMENTARIOS

COMENATARIS DELS VÍDEOS
“La clase”
Ens trobem davant d'una situació bastant habitual: una classe que creu que pot prescindir de l'educació i de l'ensenyament. El rol de l'alumne és passar l'estona a classe creient que no aprèn res, però se'n adonen que en realitat estan aprenent més del que creuen encara que no ho demostren ni ho fan veure davant el professor. El rol del professor és d'intentar parlar amb ells i tractar-los de forma tranquil·la, no alterar-se i demostrar que no estan lluny d'aprendre... el fet de ficar-se més endins del rol alumne el permet apropar-se a ells i així, indirectament, transmetre els coneixements que vol.

“Hyab”
Una noia musulmana que s'incorpora a un institut i una classe nova on hi ha tot tipus d'alumnes. La noia no es vol treure el Hyab i una professora intenta que se'l tregui dient-li que ningú no ho du posat i que, per tant, ella tampoc ho ha de dur.
La noia no se'l vol treure, tot i que els seus pares també intenten que se'l tregui. Després d'haver estat parlant amb la professora i de sentir que si no se'l treia seria la “rara” de la classe, decideix treure's el Hyab i entrar a la classe.
La forma de dialogar de la professora i les paraules que utilitza són les més adients? Vol ajudar-la i vol que sigui igual que els de la seva classe o bé ho vol perquè no el dugui posat?
Personalment, per una part, observo la postura de la professora i penso que intenta
que la noia s'integri sense cap problema, per altra banda, penso : no pot integrar-se amb el Hyab, si, realment, el porta perquè ella ho vol?. No és igual que els demés encara que el porti, o és que el mocador la va diferent persona?
Crec que no hauria d'haver cap inconvenient en que el porti, sempre i quan sigui ella mateixa qui s'ho hagi posat.
Es tracta d'ajudar o bé de manipular? Pel bé de la noia o el bé de l'escola
“Children see Children do”
És un vídeo bastant real, per no dir totalment real. Cerc que parla per sí mateix no caldria ni comentar-lo. És la realitat, la relació que trobem entre els adults i els nens: és aquesta! Els adults són, aparentment, els “educadors” i els nens són els educands. Per tant, els educadors han d'actuar de manera conscient , sabent que al seu darrere sempre el segueix un educand, i que per tant, el copiarà o intentarà fer el mateix que fa l'adult. Un bon exemple, és una bona educació. De totes maneres, si l'educand és el fruit resultant de l'educador i l'educador som o són tots, aleshores caldria mirar de modificar la educació.

No hay comentarios:

Publicar un comentario